DRÓNOK HASZNÁLATA
AZ OKTATÁSBAN

Akkreditált pedagógus-továbbképzés
A továbbképzés óraszáma: 30 óra (30 kredit)
Alapítási engedély száma: 534/11/2020

Drónok használata az oktatásban képzés ára: 59.900 Ft

A következő képzések
IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI:

A képzés időpontjai:
Telefonos egyeztetés alapján, előre egyeztetett időpontban.

Helyszín: MyDrone|School
H-1141 Budapest, Öv u. 35-37

A képzés általános időbeosztása:
1. NAP: 8:30 – 18:00
2. NAP: 8:30 – 18:00
3. NAP: 8:30 – 18:00
Csoportlétszám: Minimum 7 és maximum 20 fő.
(A maximum felett, csoportbontásra van szükség!)    

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE ÉS CÉLJA:

A programot azért hoztuk létre, mert szükségét éreztük annak, hogy a pedagógusok megismerjék és a tanítás során használni tudják a drónokat - mely eszközök a jövőben az élet számos területén fontos szerepet fognak betölteni -, és e tudást átadhassák a tanulóknak.
A résztvevő a képzés során megismeri a drónok működését, a repüléshez szükséges alapismereteket, a térbeli tájékozódást, a programozás és a fényképezés alapjait. A képzés végére a résztvevő képessé válik a drónt távirányítás segítségével reptetni, tantermi környezetben azt tanórákon alkalmazni. Ehhez a képzés során megismeri a szükséges módszertani ismereteket.  

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLCSOPORTJA:

A drónok és a repülés iránt érdeklődő pedagógusok, akik nyitottak a drónok használatára az oktatásban. Akik fontosnak érzik a térbeli tájékozódás fejlesztését, a fényképezés és kreatív kompozíciók alapjainak átadását.

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT FŐBB TERÜLETEK ÉS ALKALMAZOTT MUNKAMÓDSZEREK

- Drónok reptetése
- Térbeli tájékozódás
- Drónok oktatásba való bevonása, módszertana
- Fényképezés
- Videofelvételek készítése
Főbb munkamódszerek:
- Interaktív előadás
- Csoportmunka
- Irányított beszélgetés
- Egyéni és csoportos feladatmegoldás 

A TOVÁBBKÉPZÉS VÉGÉRE TELJESÍTENDŐ TARTALMI KÖVETELMÉNYEK

A részvevő ismerje, hogyan és mitől repülnek a drónok. Tudja, hogyan kell fényképet és videofelvételeket készíteni drónnal. Ismerjen módszertani jó-gyakorlatokat, amiket a saját oktatásába is képes bevezetni. A képzés végére képes saját tanórájába és oktatásába integrálni a drónok használatát.

MILYEN DRÓNOKKAL FOGSZ MEGISMERKEDNI

A képzés gyakorlati részében a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival ismerkednek meg a résztvevők: DJI Mini 2, DJI Mavic Air 2, DJI Mavic 2 Pro és DJI Tello EDU.

A ZÁRÓ ELLENŐRZÉS MÓDJA

A képzés végén a résztvevőknek óravázlatot kell készíteniük. Egy már meglévő óravázlatukat is elővehetik, de készíthetnek újat is. Az óravázlaton egy általuk oktatott tantárgy egy tanóráját kell úgy feldolgozni, hogy tartalmazza drónok használatát. A képző az óravázlatok értékelése során a drón használatának módszertani helyességét, tananyaghoz való kapcsolódását, a drón használat relevanciáját veszi figyelembe. Az óravázlat terjedelme max. 5 oldal lehet. Az óravázlat elkészítésének és a rendszerbe való feltöltésének határideje a képzés befejezése utáni 48. óra.
A tanúsítvány kiadásához a képzés 90%-án jelen kell lenni. A tanúsítvány kiadásának ezenkívül feltétele a határidőben beadott és elfogadott óravázlat. 

AZ OKTATÓ

Koren Balázs, matematikatanár 

A Tello (Edu) megjelenésével egyidőben kezdtem el aktívan drónozni. Bár az első élményeimet még az első okos telefonról irányítható Parrot ARDrone eszközzel szereztem meg több, mint 10 éve. Azonban nem éreztem, hogy ez az eszköz a mindennapi használat része lehetne. A Tello megjelenése új perspektívákat nyitott a drónozás tekintetében. Programozható, beltérben reptethető drónt hozott létre a DJI. Ennek igyekeztem minden lehetőségét megismerni és diákokkal kipróbálni. Versenyeken is indultunk.

A drónok használata mára már nem csak a tanterembe redukálódott, fényképezés, videók készítésében is igyekszem fejleszteni magamat folyamatosan. Ebben a DJI Mini mellett tettem le a voksomat. A drónok számomra kiváló eszközei a térbeli tájékozódás, programozás oktatására. Folyamatosan keresem és kutatom annak a lehetőségeit, hogyan lehet a drónok segítségével diákjaim és gyermekeim számára érdekes projekteket létrehozni. 

Jelentkezés képzésre

A jelentkezéshez kérjük, hogy add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod,
valamint a képzés időpontját.
(A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az
általad megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat,
a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait)

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (1) 42 21 388
+36 (70) 50 23 763

Linkek:

MYDRONESERVICE
DUPLITEC KFT.

A weboldalt a
Flymore Kft. üzemelteti.

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet: