DJI TELLO EDU
DRÓNPROGRAMOZÁS
A TANTEREMBEN

Akkreditált pedagógus-továbbképzés
A továbbképzés óraszáma: 30 óra (30 kredit)
Alapítási engedély száma: 535/11/2020

DJI Tello Edu drónprogramozás a tanteremben képzés ára: 59.900 Ft

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI:

1
A képzés időpontjai: 
Elmélet: November 25-26.
Élő webinárium a délutáni órákban.
Gyakorlat: egyeztetés alapján, előre egyeztetett időpontban.
2
Helyszín: MyDroneSchool
H-1141 Budapest, Öv u. 35-37
A továbbképzés óraszáma: 30 óra (30 kredit)
Csoportlétszám:
Minimum 7 és maximum 20 fő
(A maximum felett csoportbontásra van szükség!)

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE ÉS CÉLJA

A programot azért hoztuk létre, mert a programozást (és a drónok használatát) fontosnak tartjuk a jövő munkaköreinek betöltéséhez, a drónok segítségével kézzelfoghatóvá válik a programozás, a diákok sokkal könnyebben és jobban motiválhatók, ha egy drón repülését tudják programozni.
A résztvevő a képzés során megismeri a Tello EDU drón programozását, képessé válik először blokkok segítségével, majd a képzés végén Python programozási nyelven irányítani, programozni a drónt. Megismeri a módszertani útmutatásokat, képessé válik módszertanilag helyesen alkalmazni a tanult ismereteket. A képzés során elsajátítja a szükséges programozási alapokat, programozás módszertani ismereteket.  

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLCSOPORTJA

A technológia iránt nyitott pedagógusok, főleg természettudományos érdeklődésű, informatikában jártas tanárok. Nem szükséges programozási előismeret a képzés elvégzéséhez. Az itt alkalmazott technikák könnyen megtanulhatók a képzés ideje alatt is. 

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT FŐBB TERÜLETEK ÉS ALKALMAZOTT MUNKAMÓDSZEREK

- Drónok reptetése
- Tájékozódás a térben
- Drónok oktatásba való bevonása, módszertana
- Blokkprogramozás
- Drónok programozása
- Python programozási nyelv
Főbb munkamódszerek:
- Interaktív előadás
- Csoportmunka
- Irányított beszélgetés
- Egyéni és csoportos feladatmegoldás 

A TOVÁBBKÉPZÉS VÉGÉRE TELJESÍTENDŐ TARTALMI KÖVETELMÉNYEK

A résztvevő ismerje a repülés alapjait. Tudja, mi szükséges ahhoz, hogy programozni tudja a drónt, ismerje meg a drón (DJI Tello EDU) programozásának lehetséges módjait. Legyen képes a tanult programozási módszereket alkalmazni. A képzés végére képes legyen a drónt egyik helyről a másikra eljuttatni, önállóan, segítség nélkül különböző módokon programozva. Ismerje, milyen módszertannal lehet a drónprogramozást tanórai környezetben alkalmazni.  

MILYEN DRÓNOKKAL FOGSZ MEGISMERKEDNI

A DJI piacvezető, programozás oktatására alkalmas DJI Tello EDU drónjával fog megismerkedni a résztvevő. 

A ZÁRÓ ELLENŐRZÉS MÓDJA

A képzés végeztével a résztvevők 10 feladat közül egy véletlenszerűen kiválasztott feladatot kapnak. Maximálisan kettő óra előkészületi idő áll rendelkezésükre felkészülni. A két óra leteltével a drónnak végre kell hajtania a feladatot. Az oktató ellenőrzi, hogy a repülés sikeres volt, majd közösen áttekintik a program forrását, amit a résztvevő használt a feladat végrehajtására.
A sikeres vizsgához a feladat sikeres végrehajtása és az alkalmazott programkód ismertetése szükséges. Sikeres repülésnek tekinthető, ha a drón felszáll a kiindulási pontból és a kijelölt végpontban landol. Sikeres a programozás, ha a feladat végrehajtását a drón teljesen autonóm módon hajtja végre, előre beprogramozva. A vizsga során a vizsgázónak képesnek kell lennie az alkalmazott program blokkjainak ismertetésére, ezzel is bizonyítva, hogy saját munkát ad be.
A tanúsítvány kiadásához a képzés 90%-án jelen kell lenni. A tanúsítvány kiadásának ezenkívül feltétele a sikeres vizsga 

AZ OKTATÓ

Koren Balázs

Matematikatanár.
A Tello (Edu) megjelenésével egyidőben kezdtem el aktívan drónozni. Bár az első élményeimet még az első okos telefonról irányítható Parrot ARDrone eszközzel szereztem meg több, mint 10 éve. Azonban nem éreztem, hogy ez az eszköz a mindennapi használat része lehetne. A Tello megjelenése új perspektívákat nyitott a drónozás tekintetében. Programozható, beltérben reptethető drónt hozott létre a DJI. Ennek igyekeztem minden lehetőségét megismerni és diákokkal kipróbálni. Versenyeken is indultunk.

A drónok használata mára már nem csak a tanterembe redukálódott, fényképezés, videók készítésében is igyekszem fejleszteni magamat folyamatosan. Ebben a DJI Mini mellett tettem le a voksomat. A drónok számomra kiváló eszközei a térbeli tájékozódás, programozás oktatására. Folyamatosan keresem és kutatom annak a lehetőségeit, hogyan lehet a drónok segítségével diákjaim és gyermekeim számára érdekes projekteket létrehozni. 

Jelentkezés képzésre

A jelentkezéshez kérjük, hogy add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod, valamint a képzés időpontját.
•(A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az általad megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait)

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (1) 42 21 388
+36 (70) 50 23 763

Linkek:

MYDRONESERVICE
DUPLITEC KFT.

A weboldalt a
Flymore Kft. üzemelteti.

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet: