A2 KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁRA
FELKÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓ

A 2021. január 1-jén életbe lépő drónszabályozás értelmében a nyílt kategóriában végzett műveletekhez kötelező az online elméleti hatósági vizsga letétele, az (EU) 2019/947 végrehajtási rendelet mellékletének UAS.OPEN.020 4. b) pontja szerint. Valamint további elméleti vizsga sikeres teljesítése szükséges az A2 alkategóriához (C2 jelzésű, 900 g és 4 kg közötti felszállási súlyú drónok használatához), az (EU) 2019/947 végrehajtási rendelet mellékletének UAS.OPEN.030 része szerint.

E képzés célja, hogy felkészítést nyújtson a vizsgázóknak az A2 alkategória kompetencia vizsgájához!

A KÖVETKEZŐ KONZULTÁCIK ÁRAI, IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI
Az A2 kiegészítő vizsgára felkészítő konzultáció ára: 49.900 Ft

Helyszín: élő webinárium
Csoportlétszám: Kiscsoportos konzultáció
Időtartam: 4 óra

Az egyéni konzultációhoz kérjük, hogy egyeztess időpontot ITT:  


KINEK AJÁNLJUK A KONZULTÁCIÓT
A képzést azoknak ajánljuk, akik a nyílt kategória A2 műveleti alkategóriában (C2 jelzésű, 900 g és 4 kg közötti felszállási súlyú drónnal) szándékoznak repülni, és az ehhez szükséges kötelező vizsgára szeretnének felkészülni. 
A képzést kezdő és haladó drónosok egyaránt igénybe vehetik. 
Az A2 alkategória jellemzői: 900 g és 4 kg közötti felszálló tömeg (a későbbiekben C2 jelzés a drónokon). A műveletet úgy kell végezni, hogy a pilóta nélküli légi jármű ne repüljön át külső személyek felett, és az UAS műveletre legalább 30 méteres biztonságos vízszintes távolságban kerüljön sor (a távpilóta a külső személyektől való vízszintes biztonsági távolságot minimum 5 méterre csökkentheti, amennyiben a pilóta nélküli légi járművet aktív kis sebességű üzemmódban működteti, és miután a helyzetet az alábbiak tekintetében értékelte: a) időjárási viszonyok; b) a pilóta nélküli légi jármű teljesítménye, c) az átrepült terület elkülönítése).

A KONZULTÁCIÓ BEMUTATÁSA
Oktatóink az A2 alkategóriához szükséges kötelező kompetencia vizsgára készítik fel a távpilótákat, az (EU) 2019/947 végrehajtási rendelet mellékletének UAS.OPEN.030 pontja szerint.

A KONZULTÁCIÓ SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK
A képzés kimondottan a vizsgakérdések témaköreivel foglalkozik.
A legalább 30 kérdésből álló vizsgakérdéssor a következő témakörökből kerül ki:
• meteorológia;
• az UAS repülési teljesítménye;
• a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentése.

MIRE TUDOD FELHASZNÁLNI A MEGSZERZETT TUDÁST
A képzés során megszerzett tudás elsajátítása lehetővé teszi, hogy magabiztos tudással indulj vizsgázni. Tehát, ha a képzés anyagát megtanulod, akkor valószínűleg nem lesz gondod a kiegészítő vizsga letételével!
A jogszabályban kijelölt szervezetnél tett sikeres elméleti vizsgát követően és a szükséges dokumentumok birtokában jogszerűen végezhetsz UAS műveletet a nyílt kategória A2 alkategóriájában.
Vizsgára jelentkezés: itt

MILYEN DRÓNOKKAL FOGSZ MEGISMERKEDNI
Az A2 alkategóriára jellemző, 900 g és 4 kg közötti felszálló tömegű, (C2 jelzésű) DJI drónokkal fog megismerkedni a képzésen résztvevő távpilóta.

A KONZULTÁCIÓ ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA
12:30 – 13:15
13:20 – 14:05
14:10 – 14:55
15:00 – 15:45
15:45 – 16:30

VIZSGA ÉS TANÚSÍTVÁNY
A vizsgára a hatóság által kijelölt időpontban és helyszínen fog sor kerülni.
Vizsgára jelentkezés: itt
A felkészítő képzésen való részvételről Igazolást állítunk ki.
Az A2 alkategória egyéb követelményei:
A kötelező kiegészítő elméleti vizsgán kívül, a kompetenciatanúsítvány kibocsátásához az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
A műveletet olyan távpilótának kell végrehajtania, aki ismeri az UAS gyártója által rendelkezésre bocsátott felhasználói kézikönyvet, és rendelkezik a távpilótáknak az illetékes hatóság vagy egy olyan szervezet által kibocsátott kompetenciatanúsítványával, amelyet az UAS-üzembentartó nyilvántartásba vétele szerinti tagállam illetékes hatósága ismert el. Ezt a tanúsítványt a valamennyi alábbi feltételnek a feltüntetett sorrendben való megfelelést követően kell beszerezni:
a) online tanfolyam elvégzése és online elméleti vizsga sikeres teljesítése az UAS.OPEN.020 4. b) pontban említettek szerint; Erre az alap kötelező hatósági tanfolyamra és vizsgára itt tudsz jelentkezni. A vizsgafelkészítő konzultációra pedig ITT (Hatósági vizsgára felkészítő konzultáció) tudsz jelentkezni.
b) nyilatkozat a b) pontban meghatározott önállóan végzett gyakorlati képzés teljesítéséről, valamint az illetékes hatóság által vagy az UAS-üzembentartó nyilvántartásba vétele szerinti tagállam illetékes hatósága által elismert szervezet által biztosított további elméleti vizsga sikeres teljesítése. A vizsgának legalább 30 feleletválasztós kérdésből kell állnia, és célja, hogy felmérje a távpilótáknak a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentésével kapcsolatos ismereteit. Erre az elméleti kiegészítő vizsgára tudsz jelentkezni itt. A vizsgára pedig ITT (A2 kiegészítő vizsgára felkészítő képzés) tudsz felkészülni.


OKTATÓK

Süli Andor | Ipari-drónpilóta
Képzett drónpilóta és tréner, akivel elsősorban nyilvános rendezvények alkalmával találkozhattál. Andor közel egy évtizedes múltra tekint vissza a drónok tekintetében, így biztos kézzel irányítja a DJI összes modelljét – a legkisebb TELLO-tól a legnagyobb Enterprise, vagy agrár gépekig.

Dr. Csongrádi Nándor | Drónpilóta, orvos
Nándor 4 éve foglalkozik drónokkal. 2018-ban megálmodója és főszervezője volt annak a szegedi, tömeges baleseti szimulációnak, amelyben a mentés segítése drónok bevetésével történt. 2019-ben az Airbus Critical AppChallenge Hungary fejlesztői versenyén a „Független Fejlesztő” kategória győztese lett csapatával, egy saját fejlesztésű, drónok által is használható képtovábbító alkalmazással.

Szaniszló Mónika | Ipari-drónpilóta
Mónika negyedik éve foglalkozik dróntechnológiával, Európában a harmadik, hölgy szakirányú ipari-drónpilóta. A hagyományos broadcast és ipari tevékenységen kívül, alapítóként önkéntes kutató-mentő feladatokat is ellát a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületében. Több típusú géppel repül a multirotorostól, a merev-szárnyas drónokig. Jelenleg a DoubleRingWings 10 kg feletti nagy hatótávolságú saját fejlesztésű merev-szárnyas drónjának típusvizsgájára készül. Sűrű hétköznapjaiban a dróntechnológiával kapcsolatos adminisztrációs folyamatokkal, oktatással és tanácsadással foglalkozik.

JELENTKEZÉS MENETE
• A jelentkezéshez kérjük, hogy tedd a kosárba és fizesd ki az „A2 kiegészítő vizsgára felkészítő képzés” terméket.Egyúttal elfogadod az „Általános Szerződési Feltételeket”, a „Részvételi Szerződést” és az „Adatkezelési Tájékoztatót”.
• Jelentkezésedről e-mailban visszaigazolást kapsz 3 munkanapon belül.

JELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA

Kérjük válassza ki milyen képzésre kíván jelentkezni

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GY.I.K.

A legközelebbi dátumok és helyszínek az oldal elején találhatóak. A képzés online, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről.

Mindannyian arra törekszünk, hogy az élő webináriumos előadás interaktív lehessen, ezért lehetőséget adunk a résztvevőknek kérdéseik felvetésére és észrevételeik közlésére. Az a cél, hogy elégedetten távozz a képzésről. Éppen ezért természetesen mindent megteszünk ennek érdekében. Örülünk, ha lesznek kérdéseid, hiszen az azt jelenti, hogy figyelsz és érdekel a téma. Bátran tedd fel kérdéseidet a csoportos foglalkozásokon, hátha a többieket is érdekli a téma és ők is tanulhatnak a válasz(ok)ból.

Abban az esetben, ha mégsem tudsz részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezzd számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző napon szólsz, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

A konzultáció kis csoportban (5-8 fő) kerül megrendezésre.

Az A2 alkategóriára jellemző, DJI 900 g és 4 kg közötti felszálló tömegű, (C2 jelzésű) drónokkal fog megismerkedni a képzésen résztvevő távpilóta.

Vizsgára jelentkezés: HAMAROSAN

Ha a képzés anyagát megtanulod, akkor valószínűleg nem lesz gondod a kiegészítő vizsga letételével. Ha úgy érzed, felkészülten mész vizsgázni, mégsem sikerül elérni a megfelelő szintet, akkor lehetőséged van ismét részt venni a képzésen.

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (30) 99 80 288
H-1141 Budapest, Öv u. 35-37

Üzenet:


Adatkezelési tájékoztató
2024 © Duplitec Kft - Minden jog fenntartva