IPARI
DRÓNPILÓTAKÉPZÉS


A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető ipari felvételezések menetét, valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozórendszereket. 
A képzés ára: 249.900 Ft

A képzésben résztvevők a sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után tanúsítványt kapnak az Ipari drónpilótaképzés elvégzéséről a szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől
(Nyilvántartási szám: B/2020/005733). 

A képzés időpontja:

Elméleti képzés: Előre egyeztetett időpontban.
Gyakorlati képzés: Előre egyeztetett időpontban.
Jelentkezési határidő: Előre egyeztetett időpontban.

Csoportlétszám: 6-10 fő

Időtartam: 30 óra
(15 óra elmélet és 15 óra gyakorlat)

Az elméleti képzés webináriumi formában kerül megrendezésre.
A gyakorlati oktatás helyszíne: változó, előzetes egyeztetés alapján. 

Jelentkezés előfeltétele:

A1/A3 vizsga megléte.

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA

A képzés során a résztvevők megismerhetik a mai legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozórendszereket, ezekből pedig kiemelten a DJI Terrát. A megszerzett ismeretek segítségével a felhasználók képesek lesznek a mai drónok nyújtotta megbízható, precíz és akár centiméter pontosságú programozott 2D térképek és 3D-s modellek készítésére- akár az ipari területen is: az általunk bemutatott és oktatott rendszer komplex megoldást kínál mindenre. A DJI Terra segítségével lehetőség nyílik akár napi szinten állapotfelmérések készítésére, eseti kubatúra- és területmérésekre, de alapos és nagy felbontású 3D-s modellek megtervezése és programozott felmérése sem okoz majd kihívást a képzést elvégzett felhasználók számára.

KINEK AJÁNLJUK AZ IPARI DRÓNKEZELŐ KÉPZÉSÜNKET? 

A képzést olyan, alapvetően az iparban már dolgozó, vagy dolgozni vágyó szakembereknek ajánljuk, akik a programozott drónos felmérések és a ma használatos legmodernebb feldolgozási módszerek révén szeretnének új szolgáltatásokat kínálni, vagy aktuális munkájukat megkönnyíteni. A képzés az építőipar és energetika mellett az ipar más területét is érinti, mivel az általunk bemutatott felmérő és feldolgozórendszerek sokkal tágabb körben használhatók, így nem kizárólag az építőiparból várjuk a jelentkezőket. A tanfolyamhoz mindenképpen fontos a drónos alapképzettség és -ismeret, a tanfolyamon való részvétel feltétele a jelentkező A1/A3 vizsgájának megléte.

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK

Ipari alkalmazások bemutatása, kiemelt figyelemmel a következő ágazatokra: építőipar, bányászat, olaj- és gázipar, villamosenergia, megújulóenergia-szektor, agrárszektor, közlekedés-logisztika és kármentesítés.

A képzésben részletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozószoftver. 

A MEGSZERZETT TUDÁS RÉVÉN A KÖVETKEZŐ FELADATOKAT TUDJA ELVÉGEZNI

A képzést követően a résztvevők képesek lesznek önállóan programozott repülési feladatok megtervezésére és biztonságos végrehajtására. A megszerzett tudás révén a repülés során szerzett adatok hatékony feldolgozására, és ezáltal 2D-s térképek és 3D-s modellek készítésére – akár a munkaterületen is. Az előállított térképekből és modellekből hatékonyan tudják majd nyomon követni a munkafolyamatokat, számszerű adatokat nyerni a munkaterület méretéről, földrajzi-földtudományos paramétereiről, kitermelt vagy beszállított és deponált anyagok mennyiségéről.

MILYEN DRÓNOKKAL FOGNAK A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK MEGISMERKEDNI

A képzés középpontjában a DJI Phantom 4 RTK drón rendszer áll, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is.

JELENTKEZÉS KÉPZÉSRE

Kérjük válassza ki milyen képzésre kíván jelentkezni

AZ ELŐADÓKRÓL

Hajdinákné Vörös Fanni,
térképész-geoinformatikus és drónpilóta

Az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének doktorandusz hallgatója, 2019-ben szerezte meg mesterszakos diplomáját geoinformatika szakirányon. Tanulmányai során távérzékelési, fotogrammetriai, 3D modellezési, alapvető programozási és problémamegoldási ismereteket sajátított el. 2017-óta tart egyetemi kurzust, amely során a hallgatóknak segít a terepi feladatok megoldásában. 2020-ban fiatalos lendülettel vetette bele magát a drónozás világába: mind egyetemi, mind rekreációs célból igyekszik a maximumot kihozni a lehetőségekből. A fotózás iránti érdeklődése és kreativitása hozzásegíti az (nem feldolgozási célra készült) adott esetben marketing célú fényképek, videók készítéséhez is. Hamar egyértelművé vált számára, hogy a drónos repülések elengedhetetlen elemei a modern felvételezési és feldolgozási módszereknek, így minden erejével azon van, hogy minél szélesebb körben megismerjék és használják ezen eszközöket. 

Pál Márton,
térképész-geoinformatikus és drónpilóta

Az ELTE Informatikai Kar Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének doktorandusz hallgatója, valamint 2018 óta rendszergazdája. Térképész-geoinformatikus tanulmányai során távérzékelési, fotogrammetriai, 3D modellezési, alapvető programozási és problémamegoldási ismereteket sajátított el, kiegészítve fontos földtudományos, matematikai és terepi ismeretekkel. Oktatási és kutatási tevékenysége is legfőképp a geoinformatika földtudományos és terepi alkalmazási lehetőségeihez kötődik. 2020 óta drónpilóta, legfőképp tudományos és ipari-alkalmazott módszerekkel (modellépítés, képfeldolgozás, szegmentálás, térinformatikai rendszerépítés, kiértékelés) foglalkozik. A drónokkal kapcsolatos kérdések mellett nagy hangsúlyt fektet a potenciálisan felmerülő hardveres és szoftveres problémákra is. Oktatói szemléletének köszönhetően pontosan törekszik arra, hogy modern, a gyakorlatban jól hasznosítható tudást adjon át hallgatóinak: legyen szó akár műszaki, terepi, vagy éppen adatfeldolgozással kapcsolatos kérdésekről. 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GY.I.K.

A legközelebbi dátumok az oldal elején találhatóak. Az elmélet élő webináriumon keresztül történik, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A gyakorlat pedig a fent megadott helyszínen lesz megtartva.

A képzés előfeltétele egy alap drónkezelői tudás, ezért kérjük, hogy mindenki úgy érkezzen a képzésre, hogy rendelkezik a nyílt kategória A1/A3 vizsgájával (Vizsgára jelentkezés itt: https://kozltovabbkepzes.hu/site/hu/WebRegszaktanfolyami?azonosito=NyabPJ1QrUG0uNQQ72afUQ&fbclid=IwAR2mzmqFa1vG8-Jz8tpVuSdKMG09ZGcnt0YGTa6YqYlOD2dH5o2P1TXEK-Y ). Amennyiben szükséged van vizsgafelkészítő konzultációra, úgy kérjük, jelentkezz az alábbi linken: https://www.djiars.hu/termek/vizsgara-felkeszito-konzultacio. 

Abban az esetben, ha mégsem tud részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezze számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző nap jelez, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

Az építőipari drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 6-10 fő részvételével.

A képzés során a gyakorlati repüléseket a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival végzik a résztvevők: Phantom 4 RTK, Mavic 2 Entrprise Advanced (hőkamerával).

Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az „Okirat” kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (1) 42 21 388
+36 (70) 50 23 763

Linkek:

MYDRONESERVICE
DUPLITEC KFT.

A weboldalt a
Flymore Kft. üzemelteti.

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet: