ENERGETIKAI
DRÓNKEZELŐ KÉPZÉS

A képzés során a résztvevők megismerhetik a drónokkal végezhető energetikai felvételezések menetét,
valamint a legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező
és feldolgozó rendszereket.

A képzés ára: 249.900 Ft  

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI, JELENTKEZÉS:

A képzés időpontjai:

Augusztus 5-8.

Jelentkezési határidő: július 29. 

A gyakorlati oktatás helyszíne:
Pest Megye
Az elméleti oktatás:
 webináriumi formában kerül megrendezésre.

JELENTKEZÉS ELŐFELTÉTELE:
A1/A3 vizsga megléte.
Vizsgára jelentkezés ITT

VIZSGA ÉS OKIRAT:

Az elméleti képzést követően, valamint a gyakorlati napok végén is vizsgafeladatokat kell teljesítsenek a résztvevők.
A Duplitec Felnőttképzési Intézmény által kiadott ENERGETIKAI DRÓNKEZELŐ OKIRAT megszerzésének feltétele a sikeres vizsgatétel.

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA

A képzés során a résztvevők megismerhetik a mai legmodernebb térinformatikai terepi feltérképező és feldolgozó rendszereket, ezekből pedig kiemelten a DJI Terrát. A megszerzett ismeretek segítségével a felhasználók képesek lesznek a mai drónok nyújtotta megbízható, precíz és akár centiméter pontosságú programozott 2D térképek és 3D-s modellek készítésére, akár a műveleti területen is – az általunk bemutatott és oktatott rendszer komplex megoldást kínál. A DJI Terra segítségével lehetőség nyílik akár napi szinten állapotfelmérések készítésére és terület ellenőrzésre, de egy alapos és nagy felbontású 3D-s modell megtervezése és programozott felmérése sem okoz majd kihívást az oktatást elvégzett felhasználók számára. 

KINEK AJÁNLJUK AZ ENERGETIKAI DRÓNKEZELŐ KÉPZÉSÜNKET?

A képzést olyan, alapvetően energetikai területen már dolgozó, vagy dolgozni vágyó szakembereknek ajánljuk, akik a programozott és manuálisan vezérelt drónos felmérések és a ma használatos legmodernebb feldolgozási módszerek révén szeretnének új szolgáltatásokat kínálni, vagy aktuális munkájukat megkönnyíteni.
A tanfolyamhoz mindenképpen fontos a drónos alapképzettség és ismeret, a tanfolyamon való részvétel feltétele a jelentkező A1/A3 vizsgájának megléte. 

A MEGSZERZETT TUDÁS RÉVÉN A KÖVETKEZŐ FELADATOKAT TUDJA ELVÉGEZNI

A képzésben résztvevők képesek lesznek önállóan programozott repülési feladatok megtervezésére és biztonságos végrehajtására. A megszerzett tudás révén a repülés során szerzett információk hatékony feldolgozására, és ezáltal 2D-s térképek és 3D-s modellek készítésére akár a munkaterületen is. Az előállított térképekből és modellekből hatékonyan tudják majd a munkafolyamatokat nyomon követni, számszerű adatokat nyerni a munkaterület méretéről, geográfiai paramétereiről, valamint energetikai rendszerek állapotfelvételét elvégezni, például napelem cellák működésének ellenőrzése, szélturbina lapátok felületi revíziója, elektromos tartóoszlopok állapotfelmérése stb. 

MILYEN DRÓNOKKAL FOGNAK A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK MEGISMERKEDNI

A képzés középpontjában a DJI Phantom 4 RTK, valamint a DJI M300 RTK drón rendszerek állnak, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is. 

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK

Energetikai alkalmazások bemutatása a Bányászat, Olaj & gázipar, Villamosenergia, Távhő szolgáltatás, valamint a megújuló energia szektor területén (Napelem parkok, Geotermikus erőművek, Szélturbina farmok).
Részletesen bemutatásra kerül a DJI Phantom 4 RTK és a DJI M300 RTK drón, valamint a hozzá kapcsolódó GS Pro repülésirányító rendszer, valamint a DJI Terra feldolgozó szoftver. 

AZ ELŐADÓ

Popovics László | Geológusmérnök és Drónpilóta

Több mint 16 év hazai és nemzetközi ipari környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik. A kezdeti magyar és külföldi olaj és gázkutató fúrások felügyeletét követően az utóbbi években Geológiai szaktanácsadás mellett építőipari Projektvezetőként végzi munkáját. Közel 9 éve aktívan drónozik. A kezdeti fotó- és videókészítés mellett földtudományi mérnökként a drónokkal végezhető ipari és agrár felmérésekkel és munkavégzésekkel kezdett mélyebben foglalkozni. 

A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA

1. nap – Webinárium: Drónkezelési alapok: Alapfogalmak, meteorológia, egészségügy, szabálykövető magatartás
13:00-16:45

2. nap – Webinárium: Ipari drónhasználat: Alkalmazási területek, térinformatika, szoftverek bemutatása
13:00-16:45

3. nap – Webinárium: Energetikai területen használható programozott felvételezések előkészítése, mérési lehetőségek, repülés tervezés a TERRA-ban
13:00-16:45

4. nap – Elméleti vizsga és Gyakorlati oktatás: Drónkezelői képesség ellenőrző gyakorlatok, Munkafolyamat előkészítés, mérési lehetőségek, repülés tervezés, programozott 2D és 3D felvételező gyakorló repülés
9:00-17:45

5. nap – Gyakorlati oktatás: programozott felvételező repülés lefolytatása meghatározott paraméterek szerint, ellenőrző vizsgafeladatok és gyakorlati vizsga
9:00-17:45

JELENTKEZÉS MENETE ÉS TOVÁBBI TEENDŐK

A jelentkezéshez kérjük, adja meg nevét, e-mail címét, telefonszámát, valamint a képzés időpontját a jelentkezési felületen.
A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az Ön által megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait. 

Jelentkezés képzésre

A jelentkezéshez kérjük, hogy add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod,valamint
a képzés időpontját. (A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az általad
megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat, a jelentkezési lapot,
valamint a képzési díj megfizetésének módjait)

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GY.I.K.

A legközelebbi dátumok az oldal elején találhatóak. Az elmélet élő webináriumon keresztül történik, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A gyakorlat pedig a fent megadott helyszínen lesz megtartva.

A képzés előfeltétele egy alap drónkezelői tudás, ezért kérjük, hogy mindenki úgy érkezzen a képzésre, hogy rendelkezik a nyílt kategória A1/A3 vizsgájával. Vizsgára jelentkezés ITT
Amennyiben szükséged van vizsgafelkészítő konzultációra, úgy kérjük, jelentkezz ITT

Abban az esetben, ha mégsem tud részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezze számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző nap jelez, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

Az energetikai drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 6-10 fő részvételével. 

A képzés során a gyakorlati repüléseket a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival végzik a résztvevők: DJI Phantom 4 RTK, valamint a DJI M300 RTK drón rendszerek, de bemutatásra kerülnek a speciális méréseket és igényeket kielégítő FLIR (hőkamerás), valamint LIDAR kamerával ellátott rendszerek is. 

Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az „Okirat” kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (1) 42 21 388
+36 (70) 50 23 763

Linkek:

MYDRONESERVICE
DUPLITEC KFT.

A weboldalt a
Flymore Kft. üzemelteti.

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet: