ALAPFOKÚ UAV KEZELŐ
KÉPZÉS - 30 ÓRÁS
(D képzéskörös)

A képzés egyedülállóan alapos tudást ad a pilóta nélküli légi járművek biztonságos irányításáról és üzemeltetéséről.
A képzésben résztvevők sikeres elméleti és gyakorlati vizsga letétele után Alapfokú drónkezelő tanúsítványt kapnak a képzést szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől (Nyilvántartási szám: E/001994/2019).

A képzés a Pest Megyei Kormányhivatal nyilvántartásában szereplő „D” képzéskörű felnőttképzés alapján szervezett „Alapfokú UAV kezelő” megnevezésű képzés.

A képzés felkészít az A1/A3 és A2 kiegészítő hatósági vizsgákra is!

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI:
(A gyakorlati képzések időpontjai az időjárás függvényében módosulhatnak.)

Csoportlétszám: 6-10 fő
Időtartam: 30 óra
(20 óra elmélet és 10 óra gyakorlat)
A 30 órás Alapfokú UAV kezelő képzés ára:
149.900 Ft helyett 119.900 Ft

Elmélet: Július 22-23.
Gyakorlat: Június 24-25.
Jelentkezési határidő: július 15.

Elmélet: Augusztus 26-27.
Gyakorlat: Augusztus 28-29.
Jelentkezési határidő: augusztus 19

KINEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST

Ha már megvetted első drónodat, de még nem vagy biztos a kezelésében, esetleg szeretnéd drónos ismereteidet államilag elismert, tanúsítvánnyal alátámasztott formában tovább bővíteni, vagy épp drón vásárlása előtt állsz, viszont nem tudod eldönteni melyik drón lenne számodra a legjobb választás, de mindenképpen szeretnél eligazodni a jelenlegi és jövőbeni szabályozás útvesztőiben és olyan tudást szeretnél gyakorlott instruktoroktól szerezni, amellyel minden körülmények között biztonságosan irányíthatod drónodat, ráadásul szeretnél felkészülni a nyílt kategória hatósági vizsgáira is, akkor ez a képzés Neked szól!

A KÉPZÉS BEMUTATÁSA

Magyarország egyetlen, 30 órás drónpilóta képzését kínáljuk számodra, amely során képzett, a repülésben jártas instruktoroktól sajátíthatod el a drónok kezelésének ismereteit. A képzést követően magabiztos elméleti és gyakorlati tudás lesz a kezedben. A képzést követő sikeres vizsga után államilag elismert tanúsítványt (D-képzéskörös) is kapsz a drónkezelési ismereteidről. Valamint, felkészülsz a hatósági A1/A3 és A2 kiegészítő vizsgára.

MIVEL ISMERKEDSZ MAJD MEG A KÉPZÉS SORÁN

Az A1/A3 vizsgához szükséges 9 fő területet: repülésbiztonság; légtérkorlátozások; a légi közlekedés szabályozása; az emberi teljesítőképesség határai; operatív eljárások; általános UAS-ismeretek; a magánélet tiszteletben tartása és az adatvédelem; biztosítás; védelem.
Az A2 kiegészítő vizsgák fő témaköreit: meteorológia; az UAS repülési teljesítménye; a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentése. 

A KÉPZÉS SORÁN ISMERTETETT TERÜLETEK

Képzésünk célja, hogy olyan tudás birtokában távozz, amellyel minden tervezett repülés során, de még a nem várt helyzetekben is magabiztosan tudod majd irányítani drónodat. Számunka a legnagyobb sikert az jelenti, ha olyan drónpilóták távoznak képzésünkről, akik nem félnek a repüléstől, és felkészültek a hatósági vizsgákra! Képzett és gyakorlott instruktoraink minden kérdésben igyekszenek tanácsot adni azért, hogy Te valóban kedved leld majd a repülésben és tisztában legyél a drónozáshoz szükséges szabályokkal!
Magyarországon egyedülállóan részletes, 30 órás képzésünk 2 modulból áll: egy elméleti és egy gyakorlati részből. A 20 órás elméleti képzés során rengeteg ismeretanyagot igyekszünk átadni, hogy minden, a repüléshez, illetve annak előkészítéséhez fontos tudás a rendelkezésedre álljon. Úgy alakítottuk a képzést, hogy az elméleti tudás felkészítést nyújtson az A1/A3 és A2 kiegészítő hatósági vizsgákra. Az elméleti oktatás során az alábbi területekkel fogsz részleteiben megismerkedni:

• Alapfogalmak és navigációs alapismeretek
• Aktuális jogi szabályozások és a szabálykövető magatartás
• Biztonsági alapok és egészségügyi ismeretek
• A drónok irányításának elmélete, repülési és irányítási módok
• Repülés tervezés, repülés előtti és repülést követő ellenőrzés
• Drónok helyes üzemeltetése és karbantartása
• Gimbalok működtetése, kamerabeállítások
• Drónhasználat és etikett külföldön
• Repülésbiztonság;
• Légtér korlátozások;
• A légi közlekedés szabályozása;
• Az emberi teljesítőképesség határai;
• Operatív eljárások;
• Általános UAS-ismeretek;
• A magánélet tiszteletben tartása és az adatvédelem;
• Biztosítás;
• Védelem;
• Meteorológia;
• Az UAS repülési teljesítménye;
• A földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentése.

Az elméletet követően a gyakorlat kerül a fókuszba, ahol instruktoraink segítségével már a levegőbe emelkedve fogod a drónok biztonságos irányítását elsajátítani. A gyakorlat minden esetben kis létszámú, csoportos foglalkozás keretében kerül megrendezésre – így biztosítva, hogy a leendő drónpilótákat a megfelelő odafigyeléssel, valóban érdemben tudjunk oktatni. 

A GYAKORLAT SORÁN A KÖVETKEZŐ TERÜLETEKKEL FOGSZ MEGISMERKEDNI:

• A drónok felszállásra való felkészítése és beállítása
• Motorindítás, fel és leszállás, a kormányok működése
• Mozgás megadott röppályákon, orientáció meghatározása vizuálisan
• A DJI Go4 és DJI FLY applikációk ismertetése
• Repülés intelligens repülési módok segítségével
• Hibafelismerés és vészhelyzeti eljárások
• Fotók és videó készítése repülés közben

MIRE TUDOD FELHASZNÁLNI A MEGSZERZETT TUDÁST

A képzésünk során felhalmozott tudással szó szerint bármit kezdhetsz! Ez egy ugródeszka ahhoz, hogy stabil alapokkal indulj el a drónozás világában – legyen szó arról, hogy saját magad örömére, hobbiból repülsz, vagy ezt a tudást szakirányosan szeretnéd tovább bővíteni.
A képzés után a nyílt kategória hatósági vizsgáira is jelentkezhetsz: az A1/A3 és A2 kiegészítő vizsgákra.
Az alapfokú képzésünket követően lehetőséged van további képzésekre jelentkezni, ahol a drónok kezelése már nem, felhasználásuk lehetőségei annál inkább kerülnek a fókuszba. Drónfotós és drónoperatőr képzésünkkel egy filmes látásmódot igyekszünk átadni, hogy valóban egyedülálló, magukkal ragadó felvételeket tudj drónoddal készíteni. Szakirányú képzéseink a mezőgazdaság, az építőipar és az energetika világára koncentrálnak, amelyeken az adott területek elismert szakembereitől tanulhatod meg részleteiben a drónok ipari felhasználásának lehetőségeit. 

MILYEN DRÓNOKKAL FOGSZ MEGISMERKEDNI

DJI | Mini 2
DJI | Mavic Air
DJI | Mavic 2

A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS IDŐBEOSZTÁSA

1. nap – Webinárium: Drónkezelési alapok 13:00 - 17:15
2. nap – Webinárium: A DJI drónjainak bemutatása, a repülésvezérlő szoftver használata, repüléstervezés. 13:00 - 17:15
3. nap – Gyakorlat: repülés előkészítése, feladati terület felmérése, repülés tervezés, gyakorlati feladatok instruktor segítségével történő, majd önálló elvégzése. 9:00 - 16:00
4. nap – Gyakorlat: Vizsgatétel, melyet követően ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ tanúsítványt állítunk ki a sikeres vizsgát tett hallgatók részére. 9:00-10:30

+10 óra eLearning: önálló tanulás (az eLearning anyaghoz a hozzáférést a képzés megkezdése előtt 1 héttel minden résztvevő megkapja). 

ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ VIZSGA ÉS TANÚSÍTVÁNY

Az elméleti képzést követően, valamint a gyakorlati napok végén is vizsgafeladatokat kell teljesíteniük a résztvevőknek. A Duplitec Felnőttképzési Intézmény által kiadott ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ tanúsítvány megszerzésének feltétele a sikeres vizsgatétel.

Az elméleti vizsga a repülésbiztonsági ismereteket öleli fel. A gyakorlati vizsga során a résztvevők egy előre meghatározott feladatsort kell teljesítsenek, amely a biztonságos repülés minden elemét sorra veszi, a repülés megtervezésétől kezdve, a biztonsági ellenőrzéseket követő felszálláson keresztül, a vizsgafeladatban kiírt repülési paraméterek teljesítését záró landolásig.

A képzés követelményeit sikeresen teljesítők „Alapfokú UAV kezelő” megnevezésű végzettség megszerzését igazoló tanúsítványt kapnak. 

OKTATÓK 

Süli Andor | Ipari-drónpilóta
Képzett drónpilóta és tréner, akivel elsősorban nyilvános rendezvények alkalmával találkozhattál. Andor közel egy évtizedes múltra tekint vissza a drónok tekintetében, így biztos kézzel irányítja a DJI összes modelljét – a legkisebb TELLO-tól a legnagyobb Enterprise, vagy agrár gépekig.

Dr. Csongrádi Nándor | Drónpilóta
Nándor 4 éve foglalkozik drónokkal. 2018-ban megálmodója és főszervezője volt annak a szegedi, tömeges baleseti szimulációnak, amelyben a mentés segítése drónok bevetésével történt. 2019-ben az Airbus Critical AppChallenge Hungary fejlesztői versenyén a „Független Fejlesztő” kategória győztese lett csapatával, egy saját fejlesztésű, drónok által is használható képtovábbító alkalmazással.

Szaniszló Mónika | Ipari-drónpilóta
Mónika negyedik éve foglalkozik dróntechnológiával, Európában a harmadik, hölgy szakirányú ipari-drónpilóta. A hagyományos broadcast és ipari tevékenységen kívül, alapítóként önkéntes kutató-mentő feladatokat is ellát a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületében. Több típusú géppel repül a multirotorostól, a merevszárnyas drónokig. Jelenleg a DoubleRingWings 10 kg feletti nagy hatótávolságú saját fejlesztésű merevszárnyas drónjának típusvizsgájára készül. Sűrű hétköznapjaiban a dróntechnológiával kapcsolatos adminisztrációs folyamatokkal, oktatással és tanácsadással foglalkozik.

Tapolcai Martin | Drónpilóta
Martin több, mint fél évtizede aktív tagja a magyar drónos közösségnek. Tartalomgyártóként és operatőrként egyedi látásmódján keresztül közelíti meg a drónokat, melyeket napi szinten, filmes feladatokra – reklámokhoz, image filmekhez – használ fel a DJI népszerű Mavic 2 Pro modelljétől egészen az Inspire 2-ig.

Jelentkezés képzésre

A jelentkezéshez kérjük, hogy add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod, valamint a képzés időpontját.
A jelentkezést követő 3 munkanapon belül kollégáink elküldik az általad megadott e-mail címre a képzéshez szükséges információkat,
a jelentkezési lapot, valamint a képzési díj megfizetésének módjait

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GY.I.K.

A legközelebbi dátumok és helyszínek az oldal elején találhatóak. Az elméleti képzés online, bárhonnan elérhető. Minden jelentkező részletes információt kap a webináriumhoz való csatlakozás lépéseiről. A képzés tájékoztatójában minden érdeklődőnek pontos információt küldünk a helyszínről is.

A képzés teljes körű, átfogó ismereteket nyújt mind kezdő, mint haladó drónosok számára. Ha most vetted meg az első drónodat, vagy ha esetleg már rendelkezel egy kis tapasztalattal, ez a képzés lehet a leghasznosabb Számodra! Ne izgulj, profi oktatóink mindenre felkészítenek!

Mindannyian arra törekszünk, hogy az élő webináriumos előadás interaktív lehessen, ezért lehetőséget adunk a résztvevőknek kérdéseik felvetésére és észrevételeik közlésére. Az a cél, hogy elégedetten távozz a drónfotós műhelyről. Éppen ezért természetesen mindent megteszünk ennek érdekében. Örülünk, ha lesznek kérdéseid, hiszen az azt jelenti, hogy figyelsz és érdekel a téma. Bátran tedd fel kérdéseidet a csoportos foglalkozásokon, hátha a többieket is érdekli a téma és ők is tanulhatnak a válasz(ok)ból.

Abban az esetben, ha mégsem tudsz részt venni képzésünkön, kérjük, ezt minél előbb jelezd számunkra! A képzés megkezdése előtti 10. naptári napig 100%-ban visszafizetjük a befizetett díjat, ezt követően, a képzés megkezdése előtti munkanapig már csak 50%-ot, de ha csak a képzés napján, vagy az azt megelőző napon szólsz, akkor már sajnos nem áll módunkban visszafizetni a befizetett díjat.

A képzés a nyílt kategóriában végzett műveletekhez kötelező online elméleti hatósági vizsgákra készít fel, A1, A2 és A3 alkategóriában.

Az A1/A3 vizsgára ITT jelentkezhetsz.
Az A2 kiegészítő vizsgára pedig ITT

Mindenki két lehetőséget kap mind az elméleti mind pedig a gyakorlati vizsgát illetően. Amennyiben másodszorra sem sikerül a vizsga, úgy az ALAPFOKÚ DRÓNKEZELŐ tanúsítvány kézhezvételéhez a tanfolyamot meg kell ismételni.

A 30 órás drónkezelő képzés gyakorlati foglalkozásai kis csoportban kerülnek megrendezésre, 3-6 fő részvételével.

A képzés gyakorlati részében a DJI piacvezető és legmodernebb drónjaival ismerkednek meg a résztvevők: DJI Mini 2, DJI Mavic Air 2, DJI Mavic 2 Pro.

FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY NYILVÁNTARTÁSI SZÁMA: E/001994/2019
FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY NEVE: DUPLITEC KFT.
FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: 1141 BUDAPEST, ÖV U. 39-41.
KÉPZÉS NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI SZÁMA: E/001994/2019/D001
KÉPZÉS MEGNEVEZÉSE: ALAPFOKÚ UAV KEZELŐ
KÉPZÉSI KÖR: D 

Kapcsolat:

info@mydroneschool.hu
+36 (1) 42 21 388
+36 (70) 50 23 763

Linkek:

MYDRONESERVICE
DUPLITEC KFT.

A weboldalt a
Flymore Kft. üzemelteti.

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet: